U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 10 juni 2015 / 1300-1328 Topografie Europa
[1303] [1304] [1305] [1306] [1307]
kavel: 1305 verkocht € 850,00

[Venice] Principali vedute di Venezia disegnate da Giuseppe Rebellato

Venetië, Gio. Brizeghel, z.d. (ca. 1860), volledig gelithografeerd met titelpagina, 1 vogelvluchtperspectief, 9 stadsgezichten, 2 klederdrachtprenten en n kerkinterieur, alle prachtig handgekleurd (deels tevens met goud gehoogd) en van gom voorzien, in oorspronkelijk buigzaam groen karton met linnen rug en gelithografeerde titel "Raccolta delle principali vedute di Venezia disegnata da Giuseppe Rebellato" op voorplat, oblong 4to.
Heel klein roestvlekje in blanke benedenmarge door het hele boekblok, platten vlekkig. Overigens een zeer goed exemplaar. Een van de klederdrachtprenten heeft een iets kleiner formaat en is gemonteerd op de tweede klederdrachtprent (hoogstwaarschijnlijk contemporain).

Uiterst zeldzame publicatie van een serie magnifiek handgekleurde "vedutes", geen enkel exemplaar in Karlsruher virtueller Katalog! Slechts een exemplaar teruggevonden in de handel, met in totaal 16 bladen maar ongekleurd. Ons exemplaar dus met titel, 12 platen en een contemporain toegevoegde plaat. Wellicht waren exemplaren met verschillende aantallen, al dan niet gekleurd, verkrijgbaar bij de uitgever.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS