U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 6 juni 2016. / 150-172 Literatuur
[157] [158] [159] [160] [161]
kavel: 159 verkocht € 260.00

Het Getij. Maandblad voor Letterkunde. Jaargang IV

Amsterdam, De Hooge Brug/ Vereeniging Kring voor Letterkunde, januari-december 1919, 12 delen met doorlopende paginering, 334,(4) p., met houtgesneden (herhaalde) vignetten en houtgesneden oorspronkelijk geniet uniform [maar niet identiek] omslag gedrukt in rood en zwart, 18 x 16 cm.
Nummers april, juni en november watervlekkig; hier en daar roestvlekkig of andere kleine defectjes, maar een goed setje.

Prachtig verfijnd en zeer zeldzaam tijdschriftje, zeker als complete jaargang zoals hier aanwezig. Het belangrijke tijdschrift verscheen met verschillende ondertitels van 1916 tot 1924, daarna voortgezet als De Vrije Bladen. Op de omslagen is aan de voor- en achterzijde steeds een ander gestileerd sterrenbeeldsymbool te zien. In het laatste deel bevindt zich een inhoudsopgave voor de hele jaargang, waaruit blijkt dat Theo van Doesburgh 4 artikelen heeft bijgedragen. De titel binnenin verschilt iets van die aan de buitenzijde: "Het Getij", Maandschrift voor Letterkunde, staat onder redactie van Herman van den Bergh, Ernst Groenevelt, Jhr. J.W. de Marees van Swinderen en Constant van Wessem. Medewerkers zijn: Theo van Doesburgh, Just Havelaar, C.J. Kelk, Wouter Loeb, Willem de Mérode, M. Nijhoff, E. d'Oliviera, Martin Permys, Dr. M.H.J. Schoenmaekers, Noto Soeroto, Jeanne Willing, Co van Sweden, Karel Wash, Erich Wichman, H.Th. Wijdeveld, e.a."
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS