U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 7 juni 2016. / 582-699 Kunst & Toegepaste Kunst
[682] [683] [684] [685] [686]
kavel: 684 verkocht € 100.00

[Wendingen en Wijdeveld] Collectie van 70 originele zwart-witte foto's,

alle met betrekking tot publicaties door of gerelateerd aan Wijdeveld, kleinste 2,8 x 2,2 cm. (1x), grootste 24 x 16 cm. (veel aanwezig in deze maat), deels met afbeelding van omslagen van Wendingen-nummers, vrijwel alle met aantekeningen (door Wijdeveld?) betreffende een voorgenomen publicatie van de foto's en deels met beschrijvingsetiket van het Stedelijk Museum Amsterdam op keerzijde.
Een deel van de kleinere foto's van losse items is uitgesneden uit een grotere overzichtsfoto om los te kunnen gebruiken. Wij konden niet terugvinden of de foto's daadwerkelijk zijn gebruikt in één of meer publicaties. Één voorbeeld van een aantekening willen we hier geven, achterop de drager van het kleinste fotootje: "Affiesje Veilig Verkeer 1928 (n.b. sorry voor het formaat, maar het is wel belangrijk voor het verhaal dus moet ie maar vergroot worden)." Inderdaad zijn er van het fotootje twee vergrotingen in de collectie aanwezig. Met: 8 andere toegevoegd, grotendeel kleine publicaties maar ook met een zeldzaam letterdruk bibliotheekstrookje van de Kunst-Vakschool Quellinus Amsterdam, ontworpen door Wijdeveld, 21,7 x 9 cm.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS