U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Aankomende Veiling - open voor biedingen -

Resultaten

Resultaten

veiling / Veiling 18 deel 4 Varia, WOII, Affiches, Ephemera, Plaatjesalbums, Erotica, Sport, Speelgoed en Judaica / 2400-2427 Erotica
[2424] [2425] [2426] [2427]
kavel: 2426 verkocht € 300,00

[Bijzonder exemplaar met deluxe aanvulling] (1) Le Journal d'une femme de chambre.

Par Octave Mirabeau. Eaux-Fortes de Lobel-Riche. Parijs, Javal et Bourdeaux, 1926, uitgegeven in 195 genummerde exemplaren (nummer 25 van 180 Arabisch genummerde), (10),309,(2) p., met 20 etsen door Lobel-Riche, aanwezig in drie staten zoals aangegeven in het colofon w.v. de laatste tussen de tekst en twee staten (pure ets en staat met "remarque"), los als uitgegeven in oorspronkelijk omslag, tekstdeel in oorspronkelijk omslag, folio, samen met de volgende in houten, met verguld leer beklede koffer met zijden binnenbekleding.
Tekstdeel en het deel met de aparte staten van de platen hier en daar roestvlekkig; tekstdeel enkele bladen los(gaand). Met in dezelfde koffer: (2) Le journal d'une femme de chambre. Quinze eaux-fortes originales de Courbouleix pour illustrer le roman d'Octave Mirabeau. Ibid., idem, 1928, uitgegeven in 15 Romeins genummerde en gemonogrammeerde exemplaren (dit is nummer IV), (8) p. (titels, colofon en blanco's) en 15 aquatinten aanwezig in 4 verschillende staten, elke staat los als uitgegeven in oorspronkelijk doorzichtig omslagje, samen in oorspronkelijk bedrukt omslag, folio (omslagen met scheurtjes/ defectjes). Deze editie was eigenlijk bedoeld voor de Romeins genummerde oplage van het eerstgenoemde werk, in dit exemplaar echter met gemonogrammeerde aantekening onder het colofon: "Pour l'exemplaire No. 25". De koffer met gescheurd scharnier en onderzijde en defecte sluitingen.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS