U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / Veiling 23, deel I. Kinderboeken, Literatuur, Oude Boeken, Manuscripten, Amsterdam, Topografie. / 280-324 Manuscripten
[295] [296] [297] [298] [299]
kavel: 297 € 80 - € 150

Brief aan mejuffrouw Johanna Visser, moeder in het Binne Gasthuys te Goes 1821

Dankbrief op dichtvorm met randversiering voor de binnenmoeder van het Gasthuis in Goes uit 1821 voor haar goede zorg tijdens de ziekte van de schrijver. "Met behulp van de Medicyne of Zalf voor de wond daar by al is men Vreemd uit andre Stede. Geen onderscheid maakt Moeder dan, al is men ook naakt van leede, ik heb daar ondervinding van. Hoe dat ik met mijn Kranke leden ter dood bereid daar wierd gebragt. Dankbaar uw dan waarde Moeder die eyver toonde dag en nacht (...)".
*In juni 1821 verzoeken de regenten van de godshuizen en het algemeen armbestuur om ƒ 500 te mogen besteden en als buitengewone uitgave te verantwoorden voor de inrichting van een ziekenkamer in het gasthuis. In hetzelfde jaar stellen de regenten van het gasthuis het stadsbestuur de ongebruikelijke vraag of Johanna Visser, op haar aanhoudend aanzoek de verzekering te geven dat ze, als ze in het huwelijk wil treden, haar functie zal blijven behouden. Ze betogen dat ze hierdoor zouden afwijken van de regel dat 'de Moeder in het gasthuis een ongehuwd persoon zal moeten zijn'.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS