[Gastronomy] 140 booklets, flyers, cards, photographs and poster stamps
Mostly Dutch or French language, ca. 1880-1960, var. printing techniques. A rich and varied collection, incl. some nice series. (1) Ivanof. De geschiedenis van ons dagelijksch brood. Naar verschillende bronnen tot een geheel verwerkt door Ivanof. Amst., by De Brakke Grond for N.V. brood- en Meelfabrieken "De Korenschoof" in Utrecht, (1931), 55,(6) p., w. ills., orig. stapled wr. (2) Hulsteijn, W. Ons dagelijksch brood. Een historische schets van dr. Sarphati's stichting: de "Maatschappij voor Meel- en Broodfabrieken". 1855-1930. Naar aanleiding van het 75 jarig bestaan van Sarphati's stichting de "M.B.F." Amst., Drukkerij Mercurius, 1930, no pagination, w. ills. by L. Landré, orig. pict. wr. (3) St. Amand, M. Melkerij "For ever" Ice cream. Verma melkproducten. Shaped and embossed col. lithogr. cardboard display, 22 x 16 cm. (4-7) Les aphorismes de Brillat-Savarin. 4 fold. menu cards, all w. map. of France and w. diff. ills. signed "Jean Paris", versos w. handwritten menus dated 1949. (8) Statuten der Algemeene Internationale Kellnerclub. Damrak 73 Amsterdam. Amst., Stoomdrukkerij J.J. Arnd & Zonen, n.d. (ca. 1883), 8 p., orig. stapled printed wr., sm. 8vo. Extremely rare, no copies in NCC.
(total approx. 140 in 2 ring binders)