Beheer

LOT 304
SOLD €150,00

[Cookbook] De volmaakte Geldersche Keuken-Meyd,

Onderwyzende Hoe men allerhande Spyzen op een smakelyke en min kostbare wyze kan toerigten; namentlyk het koken, stoven, bakken en braden van alle soorten van Vleesch en Visch, mitsgaders het stoven, inmaken en drogen van allerley Groentens en andere Vrugten, als mede het Inzouten en Roken van Vleesch, het maken van Worsten, en eindelyk eenige beproefde Huys-middelen, Zeer dienstig in veelderhande Qualen en Toevallen; Waar by nog komt een Verzameling van hondertagtien Uitgeleezene Recepten, ter extraordinaire toebereiding van delicate Spyzen, Confituren en Tincturen. Vierden Druk. Veel vermeerdert. Nijmegen, Isaac van Campen, 1779, (8),459,(34),(2 blank),91,(5) p., modern gilt lettered rexine.

Bookblock slightly foxed and here and there water stains in lower margin. Despite the binding a good, uncut copy of this relatively rare cookbook. With signature approving the copy by publisher Isaak van Campen on the last page of the preface. The first edition of this famous cookbook appeared in 1756, also in Nijmegen but at Henrik Heymans. A second and third edition appeared at Van Campen in 1761 and 1768, as well as the first edition with title engraving. The title engravings are listed with these editions in PiCarta, with our edition no title engraving is listed in PiCarta, the KB copy digitised by Google also lacks a title engraving. Incidentally, that copy is not signed by the publisher.

Please log in or sign up to place a bid or add to favourites!

Newsletter

Subscribe to our newsletter to stay updated with our upcoming auctions.
Search

Search By: