U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Aankomende Veiling - open voor biedingen -

Resultaten

Resultaten

veiling / 30 maart 2009 / 50-99 Kinderboeken
[56] [57] [58] [59] [60]
kavel: 58 verkocht € 640.00

Willy van der Heide: Bob Evers, Stampij om een schuiftrompet + Brief aan Coca Cola.

Met opdracht `Met opdracht aan Jan Huisman, die, als punt bij paal komt, ook op het punt van stampijen zijn partij kan meeblazen`(13 juli 1964). Die stampij waaraan van der Heide revereert is een aan het boek toegevoegde uitgebreide getypte brief aan COCA-COLA Export Corporation, over gemaakte afspraken en een ontstaan conflict tussen de corporatie en van de Heide over het gebruik van Coca-Cola door Bob Evers en Kornuiten.
Deze vermakelijke brief is vier kantjes lang en van zeer bijtend humoristische aard. (..)`De overeenkomst luidde: De auteur neemt op zich, in alle nog te schrijven delen van de BOB EVERS-serie de drie jongens-hoofdfiguren in ruime mate COCA-COLA te laten drinken, tenkenmale als niks in de loop van het verhaal op ongedwongen wijze kan geschieden. Als tegenprestatie ontvangt de auteur elke kalendermaand 5 kratten, inhoudende 24 kleine flesjes, COCA-COLA.`(..).
Naast de officiele brief is een kopie van de brief van W.G.F. Wegman, public relations Coca-cola toegevoegd. + Begeleidende handgeschreven brief van Waterman (van der Heide) aan zijn vriend Jan Huisman en een ontwerp voor een nieuw televisiespelplan , The Musical Play. (2 pag.)
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS