U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 21 oktober 2014 / 619-729 Kunst en Toegepaste Kunst
[639] [640] [641] [642] [643]
kavel: 641 € 80 - € 160

Manuscript modeboek, Nederland of Vlaanderen, jaren '20

Modeboek bestaande uit 40 pentekeningen op zwaar papier van elegante dames en van kinderen (deels met spelattributen), met op de keerzijde het patroon en de maten van het afgebeelde kledingstuk, elke tekening gevolgd door een dunner blad met titel en uitgebreide instructie in het Nederlands, samengebonden met lint, oblong folio (27 x 36 cm.).
Prachtig, helaas anoniem jaren '20 modeboek met levendige, goed getroffen tekeningen van personen die de kledingstukken dragen. Ook de patronen en de uitleg zijn van professionele kwaliteit, het boek is feitelijk klaar om uitgegeven te worden.

Bevat patronen van onder andere "Kinderlijfrok", "Kinderslaapkleedje", "Kindervoorschoot", "Vrouwenbroek", "Lijfrok prinses", "Lijfrok Empire", "Kimono Slaapkleed", "Kimonokleedje met naad op den schouder", "Overjas Raglan"(gecompliceerd patroon), "Ingenoomen mantel" en "Zakoverjas". Met los ingestoken 8 kleinere bladen met stofontwerpen (2x met vastgenaaid geborduurd stukje stof), Franse titels in potlood.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS