U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 1 december 2015 / 150-187 Literatuur
[157] [158] [159] [160] [161]
kavel: 159 verkocht € 100.00

Simon Vinkenoog

Dossier Simon Vinkenoog uit archief Henk J. Meier. Met een flyer "Openbaar debat over de middelen Marihu, amphetamine, L.S.D. (..) met Robert Jasper Grootveld en Simon Vinkenoog. 23,5 x 32 cm. gevouwen. + "Wat ze zeggen. Eigen en andermans teksten. - Arcadia Pers, Bloemendaal, februari 1964. "(uitverkocht; 120 exemplaren voor intekenaren)" Gestencild typoscript in doorslag van deze uitgave. Zeven bladen en daaraan 3 pagina's betogen over drugs van o.a. Ginsberg en William S. Burroughs. 34 x 21,5 cm. + NCRV-tv script Marihuana. Nederlands Film Persbureau, Henk J. Meier, 1965. Hierin ook een getypt interview met Vinkenoog. + een foto door Tom Weerheijm van Vinkenoog, onder invloed. 18 x 13 cm. + Twee grote typoscript brieven, beiden 3 pagina's van Tobias Ritman aan Simon Vinkenoog.
*De brieven zijn wat van de hak op de tak maar Ritman zit duidelijk in zijn maag met het toesturen van het nieuwe boekje Liefde door Vinkenoog aan hem. Ritman waardeert het toesturen wel en stelt voor aan Vinkenoog "kommuniceer met mij, door kommercieel achter de dingen te staan die niemand weet in Nederland en poesseer mij, je kan er meer aan verdienen dan ik zelf. Als je dat lukt, dan ben ik bereid Simon Van het Reve eens af te kraken in het voordeel van jou. (in eigen tijdschrift Exalto) Maar dat zie ik nog niet gebeuren. Julllie moeten tenslotte de muur om het klooster Randstad (literair tijdschrift) in stand houden, het bastion moet met amendementen zelfs verdedigd worden, dus krijg ik MEIDOORN wel terug, het sanhedrin kan niet zomaar zijn eigen broodkruimels laten afsnoepen. (Zijn dichtbundel die werd afgekeurd door Lubberhuisen). + Het boekje Waarheid en Werkelijkheid. Truth and reality. Bart Hughes, 1965. Recensie-Exemplaar. 12 pp. geniet. Nederlandse en Engelstalige versie van een open brief van Bart Huges aan Prof. Dr. J. Ariens Kappers, waarin hij vertelt over zijn "Oog van Shiva, de Pijnappelklier of Epiphyse". (Huges boorde enkele maanden daarvoor een gaatje in zijn hoofd).
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS