U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 1 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 8 juni 2016. / 1320-1360 Topografie buiten Europa
[1320] [1321] [1322]
kavel: 1320 verkocht € 500.00

[China. Eerste druk] De bello Tartarico historia;

In quâ, quo pacto Tartari hac nostrâ aetate Sinicum Imperium invaserint, ac ferè totum occuparint, narratur; eorumque mores breviter descibuntur. Autore R.P. Martino Martinio, Tridentino, ex Provinciâ Sinensi Societatis Iesu in Urbem misso Procuratore. Antwerpen, Ex officina Plantiniana Balthasaris Moreti, 1654, 156,(3) p., met dubbelpagina gegraveerde kaart, 19e-eeuws halfleer met vergulde, geribde rug, klein 8vo.
Laatste blad gerestaureerd in blanke marge; met sporen van uitgewiste bibliotheekstempels aan het begin en eind, maar met niet-uitgewist bibliotheekstempel (Museum Plantin-Moretus) op p. 100; enigszins roestvlekkig exemplaar, de kaart met kleine scheurtjes. Exemplaar van Ozanne "conducteur auchef", met zijn naam (en adres) op keerzijde titelpagina, verso van de kaart en op de laatste blanco pagina.

De schaarse eerste druk, verschenen in hetzelfde jaar als de tweede (Antwerpen) en derde (Keulen) editie. In 1655 gaf Janssonius te Amsterdam een editie uit. Daarna werd het bijzonder populaire en belangrijke werk over de geschiedenis van de Manchu-invasie en verovering van het Chinese rijk in de eerste helft van de 17e eeuw, nog meerdere malen uitgegeven in diverse vertalingen. De Italiaanse Jezuïtische missionaris, wereldreiziger, historicus en cartograaf Martino Martini bracht vele jaren van zijn leven door in China. Uitgebreid over Martini: https://en.wikipedia.org/wiki/Martino_Martini.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS 

Bekijk favorieten