U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 2 december 2015 / 1250-1280 Collectie Jan Vrijman
[1262] [1263] [1265] [1266] [1267]
kavel: 1265 verkocht € 260.00

[Simon Vinkenoog] Open-het-graf

Happening organized by Melvin Clay, Frank Stern & Simon Vinkenoog. Originele poster, 57,5 x 40,5 cm., met fotomontage illustratie, z.pl., z.d. (Amsterdam, 1962).
Matig exemplaar met vouwen, plakband op verso, punaisegaatjes in hoeken etc.

Poster voor de eerste happening in Amsterdam, 9 december 1962, waarin ook Jan Cremer en Donald Jones als "Handlangers" worden genoemd. "Het eren van de doden, de ter dood veroordeelden en te doden doden' was het thema van de eerst echte happening in Amsterdam op 9 december 1962. De titel 'Open het graf' was een reactie op het overlijden van prinses Wilhelmina en de televisie inzamelingsactie 'Open het dorp' van Mies Bouwman. De happening was een min of meer geïmproviseerd kunstproject met een 'Shrine for Marilyn Monroe', een 'Danse Macabre' en 'Kiss of Death'. Eerdere happenings hadden in Amerika, Parijs en Londen plaats gevonden. Simon Vinkenoog, een van de organisatoren, plaatst 'Open het graf' ook in die traditie. Hij schrijft '...en nu dus Amsterdam: necrofilie. Wees blij dat u erbij bent. Er zal nog veel meer met u gebeuren'. Er zou inderdaad nog meer gebeuren in Amsterdam. Een aantal medewerkers was later actief in de Provo beweging en in andere Amsterdamse happenings." (International Institute of Social History).

"Organized by New York Living Theater actor Mel Clay, film producer Frank Stern, and writer Simon Vinkenoog, the event features artists performing actions in an environment filled with streamers, paintings, photographs, rotting meat, and cow intestines." (Museum of Modern Art).

Met 6 andere betreffende Simon Vinkenoog, w.o. huwelijkskaart Vinkenoog met Reineke van der Linden (1964) en cirkelvormige nieuwjaarswens voor 1963 en 2 posters toegevoegd. (totaal 9)
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS