U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 1 -

Aankomende Veiling - open voor biedingen -

Resultaten

Resultaten

veiling / 2 december 2015 / 1750-1768 Treinen & Transport
[1751] [1752] [1753] [1754] [1755]
kavel: 1753 verkocht € 150.00

[Automobilie] Systeme Ch. Renard - Trains Automobiles à Propulsion Continue - 1905

Système Ch. Renard. Firma Frans Andriessens, v.a. Hillen & Co, Utrecht. 4 pp. met uitvouwbare kaart. Hierop het systeem van de auto die wagons trekt + La presse et les Trains Automobiles Ch. Renard. V.A.Hillen & co, Utrecht. 10 pp. + Afschrift van de vergunning voor C. Rohling te Muiderberg om met aaneengekoppelde motorwagens van het systeem Kolonel Renard in de Gemeente Amsterdam te mogen ryden en een standplaats op den Openbaren Gemeentegrond te mogen innemen. 4pp. + Oordeel van de pers over de Renardtreinen. Commanditaire Vennootschap v.a. Hillen & Co, Utecht, 1905.
Alle afkomstig uit het Historisch archief Streek - en stadsvervoer, met stempel.
(totaal 4)
*Over auto's van het merk Hillen is nauwelijks iets bekend. In diverse publicaties staat vermeld dat de firma V.A. Hillen & Co. te Jutphaas tussen 1911 en 1915 tenminste één, wellicht meerdere auto's heeft gebouwd. Waarschijnlijk is hier sprake van de zogenaamde Renardtreinen, waarvoor aan Comm. Venn.schap V.A. Hillen & Co. te Utrecht op 18 oktober 1905 vergunning nummer 2022 werd uitgereikt. De Renardtrein was een voorwagen gekoppeld met volgwagens voor personenvervoer Hij werd aanvankelijk in Frankrijk besteld bij de Parijse firma Sureoni & Cie. De voorwagen leek op een forse personenauto met een aandrijfaftakas zoals de huidige tractoren hebben. Aan de voorwagen werden twee of meer omnibusaanhangers gekoppeld voor personenvervoer Elke aanhanger had op zijn beurt een eigen aandrijving dank zij de aftakas van de voorwagen.
In 1905 werd de Renardtrein op een groot aantal plaatsen, onder andere in de omgeving van Utrecht, Amersfoort, Wassenaar Alphen a/d Rijn en Haarlem, volop gedemonstreerd. De pers sprong er gretig op in. (bron: http://www.conam.info/fabrikanten-beschrijvingen/blog)
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS 

Bekijk favorieten