U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 1 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 17 mei 2017 / 1300-1409 Kunst en toegepaste kunst
[1312] [1313] [1314] [1315] [1316]
kavel: 1314 verkocht € 850.00

[Deluxe exemplaar met originele grafiek van Chagall, Ensor etc.] La Revue d'Art.

(Nouvelle série de "l'Art Flamand er Hollandais"). Revue mensuelle illustrée des arts plastiques et décoratifs. Rédaction: A.J.J. Delen (...), Charles Bernard et Paul Rolland. 25e année. Tome trente. Janvier-juin 1929. Antwerpen, F. Burton, (4),226,(1) p., één van 100 genummerde exemplaren op "Arches" op naam van de intekenaar (dit exemplaar niet genummerd en zonder naam van de intekenaar), met de volgende, niet in de lijst van illustraties opgenomen ORIGINELE GRAFIEK: 1 ets van MARC CHAGALL ("the acrobat"), 1 ets van JAMES ENSOR ("Squelettes voulant se chauffer"), 1 litho van OSSIP ZADKINE, 1 litho van GUSTAVE VAN DE WOESTYNE, 2 houtsnedes van JAN BOON en 4 houtsnedes van HANS ORLOWSKI (alle ook op "Arches"), voorts nog met talloze platen w.o. 8 houtsnedes van Boon op 2 bladen en 3 houtsnedes van Orlowski op 1 blad, oorspronkelijk halflinnen, 4to.
De originele prenten van Ensor, Chagall en Zadkine, evenals enkele andere bladen liggen los of zijn losgaand (Zadkine-litho daardoor met smal gebruind randje), bij de Chagall, de Van de Woestyne en één Orlowski ontbreekt het beschermende vliesje. Schutbladen gebruind, linnen met lichte slijtage.

Zeer zeldzaam de luxe exemplaar, waarvan wij geen enkel ander exemplaar konden traceren. De ets van Chagall is gesigneerd in de plaat en heeft als voorstelling een clown met viool die een bos bloemen voor zijn gezicht houdt.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS 

Bekijk favorieten