U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Aankomende Veiling - open voor biedingen -

Resultaten

Resultaten

veiling / Veiling 18 deel 2 Topografie, Oude boeken, Strips en Striporiginelen / 730-774 Manuscripten
[730] [731] [732] [733]
kavel: 731 verkocht € 400.00

[Geometrie/ fortificatie] 2 tractaten in één band: (1) "Traité de Géométrie Livre I-III".

Volledig Franstalige tekst, deels in rood en zwart, ca. 1800, 3 delen in één band met doorlopende paginering, 169 bladen (hier en daar tweezijdig gepagineerd), met 146/ 75/ 327 illustraties in pen (deels handgekleurd en incl. enkele ingeplakte illustraties) met tegenoverliggende uitleg, enkele tabellen, contemporain of iets vroeger perkament met titel in potlood op voorplat, driedubbele lijnborders en hoekfleurons, folio.
Inhoud zeer goed, de band wat vlekkig en met wat slijtage (schutbladen los van platten waardoor het (zeer dunne) naar binnen geslagen perkament los zit). Met op het vrije schutblad de groot gekalligrafeerde naam "C.E. (?) v. Harinxma Thoe Slooten". Fraai manuscript in verschillende handen, misschien door de genoemde Van Harixma Thoe Slooten, op blad 168 gemonogrammeerd (door ons niet geduid).

Met opvolgend in dezelfde band: (2) "Traité de Fortification Partie I-II". Voortzetting in dezelfde hand als het 3de deel van de Traité de Géometrie, twee delen, 169-198 pp., 199-207,(1) bladen, met 12 illustraties in pen voor het tweede deel (beginnend bij p. 198) met tegenoverliggende tekst. Met hetzelfde ongeduide monogram als in de Traité de Géometrie, hier in de ondertitel van het tweede deel "Pratique de la Fortification [monogram]". Interessante combinatie van twee manuscripten in één band. Het papier en de band lijken iets ouder dan het handschrift.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS