U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Huidige Veiling - gesloten voor biedingen -

Resultaten

Resultaten

veiling / Veiling 21 Deel III. Fine Arts part II, Fotografie, WOI&II, Reclame, Ansichtkaarten, Affiches, Sport, Varia / 1673-1699 Fine Arts: tijdschriften
[1679] [1680] [1681] [1683] [1684]
kavel: 1681 verkocht € 550.00

[Werkman] Blad voor kunst. October 1921 (= no. 1).

Maandblad onder redactie van Jan Wiegers, J.G. Jordens, W.F. Reinders, H.N. Werkman, Daniel Ruyneman, Elisabeth Zernike, Herman Poort, A.R. Wittop Koning. Groningen, H.N. Werkman, 1921, (16) p., met originele houtsneden (incl. omslag en 1x los ingelegd) door Jan Wiegers (incl. 1x in kleur), Jan Jordens en Gerard Jordens, 3 ingeplakte illustraties en 1 andere illustratie in lijncliché, oorspronkelijk geniet omslag, groot 4to, 33 x 28,5 cm.
Omslag en inhoud met (vage) vouwen/ kreukjes en enkele kleine scheurtjes. Het omslag is tevens wat smoezelig/ vlekkig. Toch een acceptabel exemplaar van het eerste nummer (van in totaal slechts 6 nummers) van dit zeer zeldzame avantgarde tijdschrift, dat volgens PiCarta verscheen in 2 varianten. In onze variant (proef-exemplaar?) zijn er enige wijzigingen in potlood aangebracht. De houtsnede "Jean" door Gerard Jordens heeft een potloodcorrectie in het onderschrift en in de inhoudsopgave. Op pagina 10 (volledig blanco) staat in potlood genoteerd: "Hier artikel Daniel Ruyneman". Op pagina 15 is in het artikel "Dijkstra bij Ongering" een stukje van een zin doorgehaald. Het nummer bevat de volgende originele houtsneden: buitenzijde en binnenzijde omslag en "Jonglerende clown"' (in kleuren) door Jan Wiegers; de genoemde houtsnede "Jean" door Gerard Jordens; de losse bijlage en de twee vignetten door Jan Jordens. Online vonden wij exemplaren waarbij sprake is van een ruimere paginering, 10 houtsneden en een iets kleiner formaat, dat is wellicht een exemplaar van de andere variant. Het startnummer van de reeks is een stukje groter dan de volgende nummers in deze veiling, die allemaal dezelfde grootte hebben.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS