U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Aankomende Veiling - open voor biedingen -

Resultaten

Resultaten

veiling / Veiling 21, deel I. Kinderboeken, Literatuur, Oude Boeken, Manuscripten, Amsterdam, Topografie en Atlassen / 850-904 Cartografie en atlassen
[850] [851] [852]
kavel: 850 verkocht € 440.00

[Vlaanderen en Brabant. De Lat/ Keizer] (Reis- en hand-atlas

van Vlaanderen, Braband en aanleggende landschappen: inhoudende alle de steden, forten, kasteelen, onderhoorige dorpen, kloosters, kapellen, gehuchten, bosschen, bergen, moerassen, groote en kleine rivieren en zandbanken langs de Vlaamsche kusten; volgens de laatste waarneemingen, en de origineele kaarten van de l'Isle en andere opgemaakt (...)). (Amsterdam, S.J. Baalde, 1753), met adres van J. de Lat te Deventer en J. Keizer te Almelo gegraveerd in alle kaarten, complete set met de gegraveerde overzichtskaart en 37 deelkaarten (genummerd Fol 2-38 want Fol. 1 zou alleen de blanco Noordzee hebben voorgesteld), alle in fraaie, oudtijdse handkleuring en met bladgrootte van ca. 25 x 36 cm., bovenschriften in het Frans, losbladig in latere portfolio met bindlinten, 26 x 18 cm.
Prachtige, en zeer zeldzame complete set kaarten, losbladig als uitgegeven (nooit ingebonden geweest). Misschien een losbladige uitgave door De Lat en Keizer die de boekuitgave met letterdruk titelpagina in het Frans en Nederlands van Baalde voorafging of gelijktijdig daarmee uitgegeven. Laatste kaart gerafeld, de kaart van Maastricht en omgeving met scheur, alle kaarten met middenvouw. PiCarta noemt 3 exemplaren met abusievelijk de datering 1703 (de uitgever was actief vanaf 1753). De kaarten zouden aan elkaar bevestigd een schitterende, grote wandkaart vormen van ca. 120 x 185 cm. De kaarten 2-20, met een formaat van ca. 22 x 25 cm., beslaan Zeeland, Vlaanderen, Artois en Henegouwen. De overige kaarten zijn even hoog maar een stuk breder (vooral de meest rechtse kaarten), deze beslaan Brabant, het bisdom Luik, Limburg en delen van omliggende gebieden (complete set van 38 kaarten). Bijgevoegd is een niet-bijbehorende afstandswijzer.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS