U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / Veiling 23, deel I. Kinderboeken, Literatuur, Oude Boeken, Manuscripten, Amsterdam, Topografie. / 280-324 Manuscripten
[291] [292] [293] [294] [295]
kavel: 293 verkocht € 140.00

Jan Cremer (geb. 1940). 2 brieven aan Wim Beeren: (1) Brief in rode pen,

gedateerd "Kopenhagen feb. 15, 69", vier volledig beschreven kantjes op twee vellen A4-briefpapier met groot geïllustreerd briefhoofd van Jan Cremer, Cinc Studio, New York, gericht aan Wim Beeren [conservator] Stedelijk Museum (...), gesigneerd "met vriendelijke groeten Jan Cremer" aan het eind.
Onder de signatuur een opgeplakt [nu los], uitgeknipt deel van een ansichtkaart (met tekst door Jan Cremer aan de achterzijde) met illustratie "The U.S. Hotdog" voor het boek "Made in U.S.A.". Met monogram van Wim Beeren "WB" linksboven op het eerste kantje en afgestempeld met inschrijfnummer op 18-2-1969. Zeer uitgebreide, energieke brief met veel onderstrepingen: "Beste Wim Beeren. Ik neem aan dat je mijn nieuwe boek "Made in U.S.A.: inmiddels ontvangen hebt via Bruna." Cremer schrijft verderop over het ontwerp van The U.S. Hotdog voor het boek. "Anyway: Hotdog USA is door mij al uitgevoerd in 2 kleurenlitho's voor Prent 190 (Gans) en er is bij Verkerke in Ede een poster Hotdog uitgekomen [in groene pen aangevuld:] en Bruna heeft 70.000 Hotdog kaarten verspreid." Zeer uitgebreid vertelt hij over zijn "over-the-top" plannen i.v.m. de promotie van zijn nieuwe boek en zijn kunstenaars-concept "Hotdog U.S.A." Hij beantwoordt tussendoor uitvoerig de vragen of hij nog schildert en waarom en wat ("natuurlijk schilder ik nog"), maar legt uit dat hij vooral literair gericht is en dat hij zich aan het specialiseren is op theatergebied: "Mijn plan is om t.z.t. gehele producties voor mijn rekening te nemen, d.w.z. stukken schrijven, regie voeren, produceren en de decors maken"; (2) De tweede brief (één kantje) is gedateerd 1988, en bevat een bedankje voor een artikel dat Wim Beeren wijdde aan Jan Cremer. De brief besluit met "Jij bent een vriend! [gesigneerd] Jan Cremer". En met nog één andere, getypte brief met correcties/ aanvullingen en signatuur "In haast. Jan Cremer" in pen, m.b.t. proefdrukken in de serie Tulpenlandschappen (gedateerd 2 november 1976). (totaal 4)
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS