[Gastronomy] De volmaakte Hollandsche keuken-meid
Onderwyzende hoe men allerhande Spyzen, Confituren en Nagerechten (...) gezond en smakelyk kan toebereiden (...). Benevens eenige vaste tekens waar aan men zien kan of het Vleesch ten tyden der Vee-Pest, gezond is of niet. (...) Alsmede eenige Huismiddelen (...). Beschreven door Eene Voornaame Mevrouwe. Amsterdam, Steven van Esveldt, 1755. Bound together with the other 2 parts: Aanhangzel; and Volmaakte Grond-Beginzelen der Keuken-Kunde.
3 parts in one vol., small 8vo, 3x illus. frontispiece, 3x title with 3 different dates 1755, 1754 and 1758 and 3x ms. publisher's signature (verso titles), (22),148; (26),140 and (14),143,(1) pp., incl. the table of contents at the front with the three separate parts. Very well preserved used copy in new binding. Added: a facsimile copy with the same title, and Kookboek van de Amsterdamschen Huishoudschool. C.J. Wannee, [1916]. (total 3)