[Gastronomy] Nieuwe Vaderlandsche Kookkunst
Bevattende een volledig en grondig onderricht, om, naar den hedendaagsche smaak, toetebereiden allerleie Soorten van Spyzen, als over het maaken van velerhande Soupen, het bereiden van Rund-, Kalfs-, Schapen-, en varkens-vleech [sic], van alle soorten van Wild en Gevogelte (...), het gereedmaaken van allerlei Fruiten (...) met zeer veel geheel nieuwe uitvindingen en recepten verrykt naar den tegenwoordigen meest geprefereerden smaak, door twee in dit vak zeer ervarene Huishoudsters. Amsterdam, Johannes Allart, 1797. First edition.
Small 8vo, new binding, title of original wrapper to front board, new endpapers, illus. frontispiece with kitchen interior, title, (2),360 pp., incl. the extensive table of contents at the end. Interesting and extensive cookbook. This first edition is from 1797 and not 1707 as suggested on the title page by the (barely noticeable) removal of two Roman numerals. Very well preserved used copy in new binding. Combined with: Keukenboek. H. Davidis. Haarlem, De Erven F. Bohn, 1887. (total 2)