U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 2 december 2015 / 850-912 WOII
[895] [896] [897] [898] [899]
kavel: 897 verkocht € 500.00

[Foto's Mussert en de N.S.B.] "IJmuiden 1934 bij opening steunpunt "De Victorie",

aan de IJmuider Straatweg." Originele foto van Mussert tussen een groep in het zwart geklede jongens, 23,8 x 17,5 cm., met tekst in pen op keerzijde.
De foto is van een drager gehaald, waarbij resten daarvan zijn achtergebleven. Indien men de foto tegen het licht houdt is de uitleg in pen [op resten van drager ook uitgeschreven] zichtbaar. Tevens is in blauw potlood de aantekening "Schuilenburg retour met negatief" aangebracht. Het moet hier wel gaan om N.S.B. sympathisant Hendrik Laurens Schuilenburg, de foto komt waarschijnlijk uit zijn verzameling.

De tekst op de achterzijde meldt behalve de titel ook nog: "Er was toen nog geen Jeugdstorm. Jongens als "zwarte soldaten" gekleed als "erewacht" (uitsluitend voor deze eerste gelegenheid".

Met: "Mussert en v. Geelkerken". Originele foto, 13 x 18 cm., op keerzijde getiteld in potlood en met stempel van J.J. Swart Jr. en datumstempel 17 mei 1937 (scheur in bovenmarge en restanten van drager op keerzijde).

En met nog 10 andere originele foto's (vrijwel alle met resten van drager op keerzijde) w.o. een interessante foto van een N.S.B. propagandaschip op de Maas te Rotterdam (1935, door H.A. van Oudgaarden met humoristische spreuk in potlood op keerzijde), portretten van Mussert en Van Geelkerken, Mussert met een groepje kleine kinderen en foto's van gebouwen bekleed met pro-Mussert teksten (verkiezingen 1936-1937, 1x met stempel "fotodienst der N.S.B.").
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS