U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / Veiling 24, deel I. Kinderboeken, Literatuur, Oude boeken, Manuscripten, Kookboeken, Amsterdam, Topografie / 600-641 Gastronomie: kookboeken en menukaarten
[632] [633] [634] [635] [636]
kavel: 634 verkocht € 1800.00

[Bierbrouwers handboek] Abrégé Théorique de l'Art de Brasser,

Contenant des Essais sur la Nature & les Propriétés de l'Eau, du Malt ou Dréch, & du Houblon; la Doctrine de la Fermentation; l'Action de l'Air; les Effets de la Chaleur & du Froid sur les Liquers qui Fermentent, & la Nécessité de l'Usage du Thermomètre dans les Brasseries. Traduit de l'Anglois de M. J. Richardson. Lille, gedrukt door J.B. Henry voor C.F.J. Jehoucq, 1779, (4),XXIII,(1),100 p., 19de-eeuws halfleer, vergulde en geribde rug met marokijnen titelschildje.
Halftitel en laatste pagina wat gebruind. Band met wat slijtage. Goed exemplaar met ex libris van Collection Quarré-Reybourbon (Lille) op binnenzijde voorplat. Zeer zeldzame Franse vertaling van dit belangrijke brouwershandboek. John Richardson was de eerste die het brouwproces wetenschappelijk benaderde. Uiteraard legt hij daarbij uit waarom Engels bier zoveel beter is dan het continentale. Deze editie met toevoegingen m.b.t. Vlaanderen en Frankrijk.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS