U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Huidige Veiling - gesloten voor biedingen -

Resultaten

Resultaten

veiling / 10 juni 2015 / 900-939 Criminologie
[901] [902] [903] [904] [905]
kavel: 903 verkocht € 100.00

Omstandig en waaragtig verhaal van veele gepleegde en nooit gehoorde diefstallen:

Als voornamentlyk aan de zeer beruchte Goude Tafel (...) En een groot aantal Huisbraaken, listige en behendige ontsluiting van welgesloote Huizen en gewelfde Kelders, allerwegen in Duitsland gepleegd. Door M.S.H. [= Siegmund Hosemann]. Uit het Hoogduits vertaald. Amsterdam, H. Schelte, 1710, (6),377,(17) p., met 10 (van 11) gegraveerde portretten, 2 (groot) uitslaande gegraveerde platen en 1 andere plaat, oud halfperkamenten band, klein 4to.
Zeer matig exemplaar waaraan twee bladen van het voorwerk, een portret en een plaat van de Gouden Tafel ontbreken, een uitslaande plaat is incompleet. Verkocht met alle feilen.

Zeer zeldzaam. Dit exemplaar heeft behalve de genoemde defecten ook een defect dat in het licht van het onderwerp toch ook iets toevoegt: de inhoud is op zeer talrijke plekken voorzien van het eigendomsstempel van de "Bataillon Cantine Mineurs et Sappeurs", alsof de stempelaar eventuele lezers die op verkeerde wijze geïnspireerd zouden zijn door de tekst, wilde helpen hun spontaan opwellende aanvallen van kleptomanie te onderdrukken (blijkbaar tevergeefs!).
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS