U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / Veiling 18 Deel 1 Kinderboeken, Incunabelen/post-incunabelen, Oude boeken, Topografie / 400-497 Topografie Nederland
[472] [473] [474] [475] [477]
kavel: 474 verkocht € 400.00

[Gorinchem. Zeldzaam exemplaar op groot papier] Beschryvinge der stadt Gorinchem,

en landen van Arkel, benevens der aloude en adelyke geslagten der doorlugtige Heeren van Arkel, zynde een nauwkeurige en uytvoerige verhandeling van deszelfs opkomst, benaming, bevolking, gelegentheid, pragtige gebouwen, en zeltzaamheden (...). Alles t' zamengestelt (...) door de Heer en Mr. Cornelis van Zomeren, en nu in order gebragt door Z.H.H.T. [= Teunis Horneer Hzn.]. Gorinchem, Teunis Horneer, 1755, (14),584,(4) p., met gegraveerd wapenschild, uitslaand gegraveerd profiel (25,5 x 60 cm.), dubbelpagina gegraveerde plattegrond en 2 dubbelpagina platen, contemporain kalfsleer met vergulde en geribde rug, folio.
Hier en daar heel licht watervlekkig in blanke bovenmarge (o.a. de platen van de grote kerk en het stadhuis), wat roestvlekjes en de band met lichte slijtage. Een fraai exemplaar op GROOT PAPIER en zeer zeldzaam als zodanig. De lijst van intekenaren is met 32 namen heel kort, de 13 intekenaren die een exemplaar op groot papier bestelden zijn met een gedrukt sterretje aangeduid. Bij Hendrik van Slingelandt (burgemeester van Den Haag) is met potlood een lijntje gezet, misschien om aan te geven dat het zijn exemplaar betreft.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS